Netwerkprogramma

De AAD netwerkprogrammering richt zich op het professioneel verbinden van zorgprofessionals, zorgteams en/of zorgorganisaties. Daarbij staat netwerkorganiseren als expertise vanuit de stichting AAD voorop. En het uitwisselen binnen deze professionale netwerken vindt plaats op basis van evenwaardigheid.

Eén van de uitgangspunten van Stichting AAD is evenwaardigheid. Leden van stichting AAD of deelnemers aan een AAD expeditie die een kennisbrug ontwikkelt, bouwt en realiseert willen graag het gesprek aan met hun collegae aan de andere kant van de brug. Samen zijn wij immers professionals waarbij we ons inspannen voor het leveren van de beste zorg, ongeacht onze lokale omstandigheden. Dat doen we in samenspraak op basis van oprechte evenwaardigheid. 

Netwerkprogrammering

Om onze collega´s in doellanden van (ontwikkelings)samenwerking de bijzondere samenwerking te laten ervaren met hun collega´s en mogelijkheden in Nederland, biedt stichting AAD een Netwerkprogramma aan. Nederlandse zorgprofessionals kunnen op die manier in nauwe samenwerking een partnership ontwikkelen met collega´s in één van de doellanden voor (ontwikkelings)samenwerking. Het adoptie programma kent diverse mogelijkheden vertaald in een drietal varianten. 

Bouw netwerk met een zorgcollega 

Omarm een collega zorgprofessional uit een van onze doellanden. Deel je kennis, ervaring en je netwerk met deze collega. En daag je collega uit om zijn of haar kennis, lokale inzichten, competenties met je te delen. Samen aan de slag om allebei een beter arts of verpleegkundige te worden. 

Bouw netwerk met een zorgteam 

Ontwikkel als afdeling of specialisme van een Nederlands ziekenhuis een nauwe samenwerking met de collega’s van een afdeling van een ziekenhuis of lokale zorginstelling uit één van de doellanden. Maak je bijvoorbeeld samen hard voor de ontwikkeling van je vakgebied, door samen te publiceren. Of stel samen een jaarplan op waarmee de teams aan beide kanten van de brug gaan sturen op het bereiken van gemeenschappelijke doelstellingen. Of bezoek in een delegatie samen een congres in jullie vakgebied. 

Bouw netwerk met een zorgorganisatie 

Waarom niet met z’n allen de schouders zetten onder de samenwerking met een lokaal ziekenhuis in één van de doellanden? Van financiële administratie, tot facilitaire dienst, van operatiekamer tot medisch specialist, van inkoop tot patiëntenzorg; elke professional die werkzaam is in een Nederlands ziekenhuis kan leren van de dagelijkse uitdagingen in een ziekenhuis in één van de doellanden. Andersom zijn de professionals in de doellanden nieuwsgierig naar de mogelijkheden, middelen, financiering en innovaties die Nederlandse ziekenhuizen kenmerken. 

Interesse? 

Heb je interesse in een adoptieprogramma of wil je meer erover weten? Neem contact op middels het formulier op de contactpagina.

Neem contact op