Succesvol onderwijsprogramma – AAD Kennisbrug

Het onderwijsprogramma werk van Edward Tan is meer dan succesvol geweest. Hij heeft een uitstekend programma neergezet op de SEH van het AZP in Suriname en de basis gelegd voor de continuering van de AAD-Kennisbrug met het AZP op de SEH.

Het onderwijsprogramma werk van Dr. E.C.T.H. (Edward) Tan, traumachirurg, is meer dan succesvol geweest. Hij heeft een uitstekend programma neergezet op de SEH van het AZP in Suriname en de basis gelegd voor de continuering van de AAD-Kennisbrug met het AZP op de SEH.

Vanuit de stichting AAD wordt uitgezonden in de rol van mede-opleider, wat betekent dat de focus ligt op opleiden en niet op meewerken. De kracht van bedside-teaching wordt hierin optimaal benut en is als training-on-the-job zeer gewenst binnen de AAD-onderwijsprogramma’s. Een uitwisselingsprogramma voor meerdere jaren lijkt nu de volgende stap

De samenwerking met het RadboudUMC in de uitzending van Dr. E.C.T.H. (Edward) Tan, traumachirurg, is erg goed verlopen. In het bijzonder de bijdrage die zij geleverd hebben om de onderwijsdiensten in internationale setting die vanuit Stichting AAD gefaciliteerd worden in een complete modelovereenkomst vast te leggen.

Deze samenwerkingsovereenkomst wordt in 2020 nog samen geëvalueerd, waarna we kunnen beschikken over een wettelijk verantwoord kader voor uitwisseling van medische specialisten onder de vlag van de stichting AAD.

Op weg naar een duurzame AAD Kennisbrug AZP-SEH waarin we ook de komende jaren meerdere uitwisselingsprogramma’s van medische specialisten (over en weer) rond Acute Zorg succesvol kunnen gaan vormgeven.